Informatie voor de Huurder

 

Wanneer u op zoek bent naar woonruimte in de regio Den Haag – Wassenaar – Leiden, kan REH u veel tijd en moeite besparen. 

Een inschrijving als huurder bij REH is snel geregeld. U kunt zich gratis aanmelden (via het aanmeldingsformulier). Wij zullen dan contact met u opnemen om uw woonwensen te bespreken. Zolang u bent ingeschreven houden wij u op de hoogte van het actuele woonaanbod dat overeenkomt met uw wensen. Onze algemene voorwaarden vindt u hier.

 

Afspraak maken voor een bezichtiging

Wanneer wij woonruimte hebben gevonden die past bij uw wensen, kunt u een afspraak maken voor een bezichtiging. Bij een bezichtiging is in principe altijd iemand van REH aanwezig. Deze kan uw eventuele vragen beantwoorden of, indien nodig, overleggen met de verhuurder. Alvorens een contract kan worden opgesteld, worden uw gegevens aan de verhuurder voorgelegd.

De verhuurder beslist uiteindelijk of u voor de woning in aanmerking komt.

 

Tarieven bij huur

Indien via REH een huurovereenkomst tot stand komt met een looptijd van:

*       Maximaal zes maanden zonder contractuele verlengingsmogelijkheid, dan wordt u bij ondertekening van de huurovereenkomst een eenmalige vergoeding voor bemiddeling in rekening gebracht die gelijk staat aan een halve maand huur, inclusief eventuele servicekosten (excl. BTW).

*       Minder dan 6 maanden echter met een contractuele verlengingsmogelijkheid, dan wordt u bij ondertekening van de huurovereenkomst een vergoeding voor bemiddeling in rekening gebracht die gelijk staat aan een halve maand huur, inclusief eventuele servicekosten (excl. BTW). Indien u gebruik wenst te maken van de verlenging wordt u alsnog een tweede halve maand huur, inclusief eventuele servicekosten (excl. BTW)  in rekening gebracht.

*       Tenminste zes maanden, dan wordt u bij ondertekening van de huurovereenkomst een eenmalige vergoeding voor bemiddeling in rekening gebracht, gelijk aan een maand huur, inclusief eventuele servicekosten (excl. BTW).

 

Zolang er geen huurovereenkomst tot stand is gekomen hoeft u als potentiële huurder niet voor de geleverde diensten van REH te betalen.

 

Randvoorwaarden

Om via REH in aanmerking te komen voor een woning dient u over een regelmatig inkomen te beschikken. Voor particuliere kandidaten geldt dat REH de beschikking dient te krijgen over (een kopie van) een legitimatiebewijs en een recente loonstrook of arbeidsovereenkomst.

 

De sleutels worden aan de huurder overhandigd nadat de huurovereenkomst getekend is en de volgende betalingen verricht zijn:

*       Eerste maand huur of een gedeelte daarvan.

*       De borgsom

*       De vergoeding voor bemiddeling aan REH.